KOK'O
 

De natuur als partner

Bij een natuurproduct als KOK’O hoort een milieubewuste filosofie. Daarom hebben we de zorg voor het milieu in onze ondernemingsstrategie ingebed.

Onze zorg beperkt zich echter niet tot de productie van de eitjes. Wij streven naar duurzaamheid in het hele proces. Dat begint met onze aandacht voor de leefomstandigheden van de kippen die onze eitjes leggen en gaat tot de distributie en de verpakking van onze producten.

Lecoque eggs levert grote inspanningen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo hebben wij flink geïnvesteerd in de filtering van het koelwater waardoor we het waterverbruik met 80 procent hebben kunnen reduceren. We kozen resoluut voor groene energie en installeerden zonnepanelen. Het water- en energieverbruik voor het koken van de scharreleitjes ligt trouwens bij ons veel lager dan bij jou in de keuken.

Zelfs de eierschalen krijgen een nieuwe bestemming: zij worden verwerkt tot secundair product voor de akkerbouw. Kortom : we werken zo efficiënt mogelijk en vermijden afval.

Ook onze primaire en secundaire verpakkingen onderwerpen we aan deze filosofie. De KOK’O verpakking 2x1bestaat uit volledig recycleerbare PET en gerecycleerd karton.

"Met de KOK’O eitjes maak ik snel een superlekker slaatje."